Firmware: Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM v1.1.1 | Canon-geruchten

Mijn r5s loopt vaak vast tijdens gebruik met deze lens, waardoor een batterijtrekkracht nodig is om te resetten. Ik denk niet dat dit de oplossing is.

Meerdere mensen, waaronder ikzelf, hebben vastlopen gemeld zoals jij beschrijft, maar ze lijken volledig willekeurig te zijn, aangezien ze zijn opgetreden met verschillende lenzen en met meerdere verschillende camera-instellingen. FWIW, ik heb periodieke vastlopers gehad bij het gebruik van EF 100-400 mm en RF 100-500 mm, bij het fotograferen van korte RAW-bursts met dierlijke-oog-AF ingeschakeld, en het is gebeurd met mechanische, EFCS en elektronische sluiter. Ik gebruik de snelste Delkin en SanDisk CFE-B kaarten. Tot nu toe heb ik geen vastlopers gehad bij het fotograferen van JPEG-bursts.

Zelfs met de camera op standaardinstellingen, zonder aangepaste knopwijzigingen, ervaren sommige mensen blokkeringen. Wat nog vreemder is, is dat sommige mensen (misschien de meerderheid, wie weet?) nog nooit een lock-up hebben meegemaakt.

Canon is zich duidelijk volledig bewust van het probleem en streeft er ongetwijfeld naar om erachter te komen wat de problemen veroorzaakt, maar ik vrees dat ze de oorzaak nooit zullen ontdekken – het is gewoon iets waar ongelukkige eigenaren mee zullen moeten leven.

Ik stel voor dat iedereen die *een* nieuwe camera koopt, deze grondig test zodra ze hem hebben, en als ze op welke manier dan ook defect worden bevonden, ze een onmiddellijke terugbetaling of vervanging eisen – in het VK en de meeste andere landen is er een wettelijke “afkoelingsperiode” na een verkoop, waarin goederen aan de verkoper kunnen worden geretourneerd. Laat je niet afschrikken met excuses door de winkelier – je hebt recht op terugbetaling of vervanging als de goederen defect zijn.

… en als het een troost is, het is niet alleen de R5 die last heeft van willekeurige bevriezingen – ik heb verschillende rapporten gelezen dat precies hetzelfde gebeurt met de Sony a7iv (met Sony-glas) en ik ken persoonlijk iemand die keerde zijn Nikon Z9 terug vanwege onverklaarbare willekeurige bevriezingen. Het is vrijwel onmogelijk voor een fabrikant om elke mogelijke combinatie van camera-instellingen, lenzen, geheugenkaarten en opnameomstandigheden volledig te testen.

Macro lens
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart